Mislite da ste prestari za aparatić?

bilo 2Razvojem stomatološke ponude ortodoncija sve češće pomaže i odraslim pacijentima kao pripremna faza za kasnije planirane protetske radove, implantate ili samo kao korekcija, a sve u cilju da se zubi postave u optimalan položaj kako bi se spriječilo njihovo ispadanje.

Dakle, starosna dob svakako nije više kriterij. Slobodno se može reći kako se ortodoncija, od izrasta trajnih zubi pa do njihovog ispadanja, koristi kao biološki najefikasnija metoda za postizanje kvalitetnijeg žvačnog sustava. Postizanjem funkcijskih i estetskih poboljšanja, ortodoncija ti pomaže da se osjećaš bolje i sigurnije čime razvijaš osjećaj društvene prihvaćenosti i većeg samopouzdanja.

Trend nošenja aparatića je u porastu zahvaljujući sve boljim metodama i saznanjima u ortodonciji i biološkim potencijalima žvačnog sustava. Granica se već danas pomakla do ranih 40-ih godina života, ali terapije se provode i u poodmakloj dobi. Naravno, za svaku dob i svaki zahtjev ortodonti imaju odgovor.

Zahvaljujući kvalitetnim istraživanjima i kontinuiranom razvoju, vrlo je malo onih kojima ortodoncija nije dostupna. Čak i alergične osobe ili kronični bolesnici nisu isključeni iz polja mogućnosti ortodoncije. Naravno, tada je neophodno pojačati suradnju ortodonta, općeg stomatologa i osobnog liječnika, a sve s ciljem maksimiziranja rezultata. Kod onih s preosjetljivim zubima, upravo ortodoncija može poboljšati status kvalitetnim rasporedom opterećenja zubi te usporiti ili zaustaviti razvoj problema.clanakwebortodoncija

IZVOR: zdravakrava.ba

logo

 

CENTAR ORTODONCIJE JURIŠIĆ

2017 SVA PRAVA PRIDRŽANA

 designer17